- Hans Smits

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Energetische therapie voor paarden

Paarden en andere dieren hebben evenals mensen klachten. Deze klachten variëren van pijnklachten tot en met spanningsklachten. Energetische therapie brengt verlichting van de klachten en verbetert het emotionele leven van dieren.

Tijdens de energetische behandeling heb ik een nauw contact met het paard. Hierdoor voelt het paard zich op z’n gemak waardoor de behandeling effectief verloopt. De behandeling is gericht op het oplossen van de energieblokkades in het lichaam van het paard en het aanwijzen van de oorzaken van deze blokkades. Een energieblokkade in het lichaam vermindert een goede doorstroming van energie waardoor het paard zich anders gedraagt en minder functioneert. Een energieblokkade kan problemen veroorzaken in bijvoorbeeld het spijsverteringsapparaat of het bewegingsapparaat (de spieren en de gewrichten).

Gedurende de behandeling controleer ik ook het bewegingsapparaat van het paard op spanningen en gevoeligheden. Met behulp van het magnetiseren kan het paard zich weer ontspannen en wordt het natuurlijke evenwicht hersteld.

Een deel van het probleem kan ook gelegen zijn in de communicatie over en weer tussen het paard, de eigenaar en de verzorger. Tijdens het consult richt ik mij dan ook op de wijze waarop de eigenaar en de verzorger communiceren met het paard. Indien dit noodzakelijk is voor het herstel van het paard geef ik de eigenaar en de verzorger tips voor de verbetering van het contact met het paard.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu